SAMBAL OELEK
Sambal największą popularnością cieszy się w Chinach i Indonezji, gdzie dodawany jest niemal do każdej potrawy. To właśnie z Chin rozprzestrzenił się na resztę świata. Sambal Oelek ma wiele odmian. Może być wytwarzany z samych papryczek lub z dodatkiem aromatycznych przypraw. Świetnie sprawdza się jako przyprawa do dań na ciepło, różnego rodzaju mięs oraz makaronów. Dzięki niemu nasza potrawa otrzyma wyraźny ostry smak i oryginalny aromat. Może być też doskonałym sosem albo po prostu dodatkiem do kanapek.

NASZA OFERTA
W zakresie sambalu współpracujemy z firmą „WENDJOE B.V.” – największym holenderskim producentem tego sosu sprzedającym go nie tylko w Europie oraz z firmą „B.W.A”.
W naszej ofercie sos sambal stanowi najważniejszą grupę produktów. Importujemy trzy rodzaje tego sosu:
Sambal light (z zieloną przykrywką wiadra) – odpowiednik większości sosów sambal dostępnych w Polsce, gdzie w 10 kg wiadrze znajduje się 6 kg ostrej papryki,
Sambal hot (z czerwoną przykrywką wiadra) – super ostry, w 10 kg wiadrze znajduje się 8,5 kg ostrej papryki. Ten sos cieszy się ogromnym uznaniem klientów ze względu na bezkonkurencyjną ostrość, bardzo dużą wydajność oraz znakomitą jakość.
Sambal premium (z białą przykrywką wiadra) – jeden z najostrzejszych sosów sambal, w 10 kg wiadrze znajduje się 8,7 kg ostrej papryki.
Najnowsze komentarze