SAMBAL OELEK
Sambal największą popularnością cieszy się w Chinach i Indonezji, gdzie dodawany jest niemal do każdej potrawy. To właśnie z Chin rozprzestrzenił się na resztę świata. Sambal Oelek ma wiele odmian. Może być wytwarzany z samych papryczek lub z dodatkiem aromatycznych przypraw. Świetnie sprawdza się jako przyprawa do dań na ciepło, różnego rodzaju mięs oraz makaronów. Dzięki niemu nasza potrawa otrzyma wyraźny ostry smak i oryginalny aromat. Może być też doskonałym sosem albo po prostu dodatkiem do kanapek.
NASZA OFERTA
W zakresie sambalu współpracujemy z firmą „WENDJOE B.V.” – największym holenderskim producentem tego sosu sprzedającym go nie tylko w Europie oraz z firmą „B.W.A”.
W naszej ofercie sos sambal stanowi najważniejszą grupę produktów. Importujemy trzy rodzaje tego sosu:
- Sambal light (z zieloną przykrywką wiadra) – odpowiednik większości sosów sambal dostępnych w Polsce, gdzie w 10 kg wiadrze znajduje się 6 kg ostrej papryki,
- Sambal hot (z czerwoną przykrywką wiadra) – super ostry, w 10 kg wiadrze znajduje się 8,5 kg ostrej papryki. Ten sos cieszy się ogromnym uznaniem klientów ze względu na bezkonkurencyjną ostrość, bardzo dużą wydajność oraz znakomitą jakość.
- Sambal premium (z białą przykrywką wiadra) – jeden z najostrzejszych sosów sambal, w 10 kg wiadrze znajduje się 8,7 kg ostrej papryki.
Najnowsze komentarze